Міноборони переукомплектує тисячі аптечок для ЗСУ

Міноборони переукомплектує тисячі аптечок для ЗСУ

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова разом із представниками командування Медичних сил Збройних сил України та командою Leleka Foundation здійснили перевірку складу медичного майна й оцінили стан та наявність аптечок і наплічників бойового медика.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони повідомляє у Фейсбуці.

Наразі на складах знаходяться близько десяти видів аптечок, більшість з яких передані як благодійна допомога. Вони по-різному укомплектовані, а їхні складові відрізняються за якістю.

«Серед аптечок є такі, що відповідають потребам військових. Але є й аптечки укомплектовані, наприклад, неякісними турнікетами, які не можна використовувати. Нині перед нами стоїть завдання - перекомплектувати наявні аптечки так, щоб їх можна було використовувати у військах. Якісних складових для цього достатньо» - наголосила Калмикова.

Читайте також: Ще одна схема на оборонних закупівлях: СБУ провела понад 30 обшуків, є затримані

Заступниця міністра зауважила, що це тимчасове рішення.

«Ми маємо використати наявний ресурс для того, аби оперативно закрити потреби. Однак в подальшому ми орієнтуємося на закупівлю якісного медичного майна за стандартами країн НАТО. Це відбудеться в найближчий час. Адже мова йде про найцінніше - життя та здоров’я військових» - заявила Калмикова.

Міноборони пише, що «перекомплектовуватимуть тисячі аптечок».

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони спростило списання аптечок, сумок і наплічників.

Фото: Міноборони / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-