Ще одна схема на оборонних закупівлях: СБУ провела понад 30 обшуків, є затримані

Ще одна схема на оборонних закупівлях: СБУ провела понад 30 обшуків, є затримані

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила ще одну схему розкрадання державних коштів на поставках оборонних товарів, причетними виявилися полковник ЗСУ та генеральний директор львівської компанії-постачальника.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

За даними слідства, спільно з бізнесменом начальник одного з управлінь командування Сил підтримки Збройних сил України налагодив схему «відкатів» під час укладання контрактів.

Військовий посадовець мав отримати від підприємця майже 45 тисяч доларів хабаря, за які обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ.

Служба безпеки України затримала обох фігурантів у Києві під час передачі першого «траншу» розміром 14,6 тисяч доларів.

Читайте також: Заступник міністра оборони провів раптову перевірку продуктових складів - що виявили

Встановлено, що сума запланованої угоди підприємця із ЗСУ становила 36 млн гривень. Завдяки оперативному реагуванню спецслужби вдалося заблокувати реалізацію цієї оборудки й унеможливити подальші махінації із бюджетними коштами, призначеними для фінансування потреб українських захисників.

На робочих місцях та за адресами проживання фігурантів у Києві і Львові правоохоронці провели понад 30 обшуків. У результаті вилучили комп’ютери, мобільні телефони, носії електронної інформації, документи й чорнову бухгалтерію із доказами злочинної схеми та майже 10 млн готівки у гривневому еквіваленті. Походження останньої з’ясовується.

Читайте також: Справа Гринкевичів: суд арештував трьох фігурантів із заставою по ₴500 мільйонів

Обом затриманим оголошена підозра за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 10 млн грн кожному.

Розслідування триває. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Правоохоронці проводять заходи для встановлення інших можливих учасників цієї протиправної схеми.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні СБУ ліквідувала корупційну схему закупівлі боєприпасів для Збройних сил України майже на 1,5 млрд гривень.

Причетним до оборудки виявився начальник Головного управління з організації виробництва боєприпасів і будівництва споруд спеціального призначення Міноборони. Посадовця затримали в результаті комплексних заходів у Києві. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення.

У січні правоохоронці викрили оборудки із закупівлями для ЗСУ одягу та білизни. Причетним до неї виявився львівський бізнесмен Ігор Гринкевич. Встановлено, що підприємець укладав договори з Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-