Наєв сказав, скільки військових Росія і Білорусь тримають на кордоні з Україною

Наєв сказав, скільки військових Росія і Білорусь тримають на кордоні з Україною

Укрінформ
Обстановка у Північній операційній зоні залишається контрольованою.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, “станом на зараз обстановка у Північній операційній зоні залишається контрольованою”.

Наєв уточнив, що "в той же час на території Російської Федерації, росіяни створили та утримують угруповання загальною чисельністю близько 20 тис. осіб. Підрозділи ворога постійно ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів, активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості. Відмічаються заходи з переозброєння підрозділів на новітні або модернізовані зразки озброєння”.

Читайте також: Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції

“Своєю чергою з боку Республіки Білорусь, з метою посилення кордону, крім підрозділів прикордонної служби, вздовж кордону утримується близько 1 800 осіб зі складу Збройних сил Білорусі. Військовими та правоохоронними підрозділами на постійній основі проводяться заходи бойової підготовки, нарощується система спостереження та інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості вздовж кордону”, - зазначив командувач.

За словами Наєва, “в рамках створення так званої “Союзної держави”, воєнно-політичне керівництво Білорусі продовжує надавати посильну допомогу РФ у збройній агресії проти нашої Держави, шляхом постачання та ремонту озброєння і військової техніки”.

“На підприємствах військово-промислового комплексу Білорусі здійснюється виробництво нових та переробка застарілих боєприпасів, з подальшою їх передачею в інтересах Збройних сил Росії”, - додав командувач.

Як повідомляв Укрінформ, Наєв заявив, що перебування поблизу кордону з Росією на півночі України є небезпечним для цивільних, і закликав слухати поради військово-цивільної адміністрації щодо евакуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-