Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції

Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції

Відео
Укрінформ
Сили оборони України підвищують кількість й ефективність мобільних вогневих груп протиповітряної оборони та працюють над створенням потужної системи інженерних загороджень.

Про це командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сидіти склавши руки часу немає. Сили оборони діють на упередження. Займаємось підвищенням кількості та ефективності мобільних вогневих груп ППО, триває контрдиверсійна робота. Але головне – розбудовуються оборонні рубежі та створюються потужна система інженерних загороджень», – зазначив командувач.

Як пояснив Наєв, усе це робиться для того, щоб українці почувалися в безпеці, адже в разі зростання загрози на побудовані об’єкти прибудуть додаткові бойові бригади, які займуть уже підготовані позиції.

Облаштування таких позицій, за словами командувача, відбувається за типовою схемою. Коригування вносять лише особливості місцевості.

Зокрема, передбачене зміцнення геотекстилем безпосередньо кожної траншеї, обладнання бетонних захисних споруд, бліндажів і вогневих позицій.

Перед опорним пунктом передбачене утворення системи інженерних загороджень, як невибухових, так і вибухових.

Читайте також: Наєв перевірив боєготовність і тилове забезпечення опорного пункту на Київщині

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що в умовах повномасштабного вторгнення в Україну російських військ сектор оборони є пріоритетним для держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-