Південна Корея дуже зацікавилася доказами співпраці КНДР і Росії - експерт

Південна Корея дуже зацікавилася доказами співпраці КНДР і Росії - експерт

Укрінформ
Південна Корея дуже зацікавилася доказами співпраці КНДР і Росії.

Про це в ефірі Українського радіо сказала директорка безпекових програм Ради зовнішньої політики «Українська призма» Ганна Шелест, передає Укрінформ.

«Ми в грудні були у Південній Кореї і обговорювали це питання з їхніми військовими інститутами і депутатами. До цього Україна їх цікавила тільки в плані гуманітарних питань. Але як тільки з'явилася інформація, що Північна Корея таки почала допомагати РФ, вони дуже зацікавилися доказами, вони вже дивляться і переглядають деякі свої політики», - зазначила експертка.

Вона додала, що заяви південнокорейських чиновників останнього тижня свідчать, що вони розуміють небезпеку такого співробітництва не тільки в українському контексті, а й для інших регіонів.

Читайте також: КНДР заперечує, що Росія використовує її ракети у війні проти України

Експертка зазначила, що законодавство забороняє Південній Кореї напряму передавати зброю країні в стані війни, але паралельно вони шукають можливості, як все ж таки можна допомогти Україні.

«Наприклад, вони передають якусь американську зброю назад до США, абсолютно чітко розуміючи, що вона піде до нас. Але формально вони віддають це Штатам, а не Україні. Це стосується снарядів. Ми почали також говорити про їхні технології, які можуть бути дуже цікавими для наших виробників, наприклад, дронів. А також про їхні компанії, які можуть зайти в Україну. І суто суб'єктивно, ми зрозуміли, що вони не відкидають ці ідеї, і одночасно розглядають, як нам допомогти», - сказала Шелест.

Читайте також: Застосування ракет КНДР по Україні створює нові міжнародні виклики - Південна Корея

Як повідомляв Укрінформ, Сеул попередив, що КНДР може продати РФ нові балістичні ракети для війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-