Сухопутне угруповання військ РФ в Україні налічує 462 тисячі осіб - Скібіцький

Сухопутне угруповання військ РФ в Україні налічує 462 тисячі осіб - Скібіцький

Укрінформ
Весь ресурс сухопутних військ збройних сил Росії зараз зосереджено на території України - він становить 462 тисячі осіб.

Про це у подкасті УП заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

«Наш прогноз, наша оцінка дуже проста – на сьогодні РФ не має спроможностей проводити стратегічні сухопутні наступальні операції проти інших країн. Тому що весь ресурс сухопутного компонента зараз націлений і знаходиться на нашій території», - сказав він.

Стосовно можливості окремих ударів стратегічною авіацією, зауважив Скібіцький, це вже інше питання.

Читайте також: Росія не здатна регулярно атакувати Україну ракетами в масштабах 29 грудня – ISW

«Але зараз так, є виклик, але прямої загрози, що завтра почнеться війна в країнах Балтії немає – там (в РФ – ред.) просто немає вже ким воювати», - переконаний представник ГУР.

За його інформацією, сухопутне угруповання військ РФ, яке зараз воює проти України, налічує 462 тис. осіб, при цьому укомплектованість ворожих підрозділів становить 92-95%. Окрім того, на тимчасово окупованих територіях діють 35 тис. представників Росгвардії.

Читайте також: РФ щодня може призивати до війська близько 1000-1200 бійців - Скібіцький

«Були моменти, коли укомплектованість знижувалася до 89-90%, але за рахунок продовження мобілізації їм вдається підтримувати це угруповання саме на такому рівні - 92-95%», - розповів Скібіцький.

Він додав, що це дає військам РФ змогу проводити ротації, відводити на відновлення частини, які втратили боєздатність, а також уникати нової хвилі мобілізації.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року ліквідували близько 366 тисяч 790 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-