РФ щодня може призивати до війська близько 1000-1200 бійців - Скібіцький

РФ щодня може призивати до війська близько 1000-1200 бійців - Скібіцький

Укрінформ
За даними розвідки, у Росії щодня призивають до війська 1000-1200 осіб, водночас рівень невдоволення населення примусовою мобілізацією зріс майже до 70%.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ГУР.

«За різними підрахунками, кожного дня РФ здатна призивати до своїх збройних сил шляхом мобілізації та рекрутування близько 1000-1200 осіб. Це щоденно», ― сказав Скібіцький.

За його словами, більшість російських новобранців відправляють на фронт для поповнення втрат, яких держава-агресор зазнає у війні проти України.

«Загалом Росія намагається підтримувати рівень укомплектованості свого угруповання, бойових частин, які перебувають на лінії зіткнення, на рівні 92-95%, щоб зберігати темп наступу», ― зазначив представник ГУР МОУ.

Читайте також: Путін переконує, що до армії РФ вступили 486 тисяч «добровольців» - другої хвилі мобілізації не буде

Водночас, за його словами, в РФ зростає невдоволення мобілізацією: якщо на початку року проти примусового призову до армії виступали близько 60% росіян, то станом на грудень цей показник зріс до 69%.

«Це ще не є ознакою того, що будуть протести, але такі настрої в російському суспільстві вже є», ― зазначив Скібіцький.

Як повідомлялося, у Міноборони Росії відмовилися обмежити термін служби мобілізованих одним роком і заявили, що мобілізовані військовослужбовці будуть перебувати на службі до «указу президента».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-