ГУР отримало секретні дані з російського підприємства, що виробляє безпілотники «Орлан»

ГУР отримало секретні дані з російського підприємства, що виробляє безпілотники «Орлан»

Укрінформ
Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про отримання 100 гігабайтів секретних даних з російського підприємства ООО “Специальный технологический центр” (“СТЦ”) вартістю 1, 5 мільярди доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ГУР.

“Вказане російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією РФ у війні проти України”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема на “СТЦ” виготовляють БПЛА “Орлан” різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, інші військову продукцію.

Читайте також: ГУР перевіряє інформацію про поставки Пхеньяном Росії балістичних ракет

Масив переданої для ГУР МО інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо - йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки.

За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати 1, 5 мільярди доларів.

“Це суттєвий удар по терористичній Москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора”, - заявили в ГУР.

Читайте також: Розвідка показала кадри рейду на російську територію

У розвідці зазначили, що отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств військово-промислового комплексу РФ вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіаспільноти.

“Долучитись до спротиву може кожен”, - підкреслюють в ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, ГУР перевіряє інформацію про поставку Північною Кореєю балістичних ракет Росії і застосування їх для ударів по українських містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-