ГУР перевіряє інформацію про поставки Пхеньяном Росії балістичних ракет

ГУР перевіряє інформацію про поставки Пхеньяном Росії балістичних ракет

Укрінформ
Головне управління розвідки Міністерства оборони України перевіряє інформацію про поставку Північною Кореєю балістичних ракет Росії і застосування їх для ударів по українських містах.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі «Радіо NV», передає Укрінформ. 

«Оборонна співпраця (між Росією і КНДР – ред.) мала місце і триває. Переважно вона стосувалася саме артилерійських запасів і боєкомплектів та інших елементів, пов’язаних з артилерією та бронетехнікою. Що стосується балістики, це бажані запити для Росії до Північної Кореї та Ірану. Так, ця інформація була. Що стосується отримання і використання цих засобів, інформація перевіряється», - сказав Юсов.

Він додав, що це, безумовно, серйозний сигнал, який Україна вивчає.

«Але для остаточного підтвердження має бути абсолютно точна інформація. Коли буде все перевірено належним чином, це буде оприлюднено», - запевнив представник Головного управління розвідки Міноборони.

Читайте також: Україна має тісніше взаємодіяти із Сеулом, аби завадити розвитку співпраці Росії і КНДР - експертка

Як повідомлялося, Сполучені Штати скликають 10 січня засідання Ради безпеки ООН для обговорення постачань Російській Федерації ракет із Північної Кореї.

Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що використання Росією для атак по українських містах північнокорейських ракет і намір придбати ракети в Ірану підкреслюють терміновість підтримки України Сполученими Штатами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-