Цьогоріч Міноборони вже дозволило експлуатацію близько 15 зразків техніки українського виробництва

Цьогоріч Міноборони вже дозволило експлуатацію близько 15 зразків техніки українського виробництва

Укрінформ
Міністерство оборони України за перший тиждень 2024 року кодифікувало та допустило до експлуатації майже 15 нових зразків озброєння і військової техніки вітчизняного виробництва.

Про це заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк повідомив у коментарі виданню "Економічна правда", передає Укрінформ.

Зокрема, до експлуатації допущені роботизовані системи, безпілотники, інженерна техніка та модернізований протитанковий ракетний комплекс із новими ракетами.

Як пояснив Гаврилюк, процес кодифікації надає дозвіл на укладання угоди між підприємцями та Міністерством оборони. До того проводиться випробування нових розробок.

Читайте також: Міноборони розраховує на створення спільних зі Штатами підприємств ВПК

З-поміж нових роботизованих систем, за даними заступника міністра, Збройні сили України отримають наземну роботизовану платформу для дистанційного мінування з функцією дистанційного самопідриву та наземний роботизований комплекс логістичного призначення.

Що стосується безпілотників, дозволена експлуатація нової модифікації "Лелеки" та двох видів FPV-дрона із різною вантажопідйомністю. Окрема увага приділена захисту дронів від ворожих засобів радіоелектронної боротьби.

Також пройшов кодифікацію напівнавісний мінний трал до бойових броньованих машин на автомобільному шасі. Крім того, ЗСУ отримають двомісний квадроцикл із вантажопідйомністю у 800 кілограмів та окремим тактичним причепом.

Кодифікований також мобільний протитанковий ракетний комплекс "Штурм-СМ" на базі однієї з бойових броньованих машин. До ПТРК розроблені українські ракети з різними типами бойових частин.

Читайте також: Спроможності українського ВПК вже вдвічі перевищують фінансування на 2024 рік - Камишін

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Міноборони пришвидшило постачання ЗСУ нових зразків зброї.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-