Спроможності українського ВПК вже вдвічі перевищують фінансування на 2024 рік - Камишін

Спроможності українського ВПК вже вдвічі перевищують фінансування на 2024 рік - Камишін

Укрінформ
Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості працює над пошуком додаткового фінансування для контрактації продукції власного виробництва, спроможності якого вже майже вдвічі перевищують фінансування на наступний рік.

Про це під час брифінгу «Результати діяльності Мінстратегпрому та Укроборонпрому за 2023 рік» сказав міністр з питань стратегічної промисловості України Олександр Камишін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день наші спроможності приблизно удвічі більші, ніж наявне фінансування на наступний рік. Ми працюємо з Міноборони, з Мінфіном, з Прем'єром, з Президентом над тим, щоб знайти додаткове фінансування на цей сектор. Тому що ми хочемо завантажити наш ВПК, оскільки це не тільки швидше, не тільки дешевше. Це важливий елемент нашої економіки - це робочі місця, це податки», - наголосив Камишін.

Він додав, що сьогодні левова частка продукції, що їде на фронт, українського виробництва.

«Її можна купити по різних цінах, у різних виробників - у державних чи у приватних. Ми вже спроможні виробити достатньо. Наступне питання - це системне нарощування виробництва, дефіцитні компоненти і належне фінансування», - сказав міністр.

Читайте також: Україні треба самостійно виробляти порох - секретар оборонного комітету Ради

Як приклад він навів цьогорічне зростання виробництва дронів, яке було простимульоване завдяки урядовій програмі з виділення 40 млрд грн на закупівлю БпЛА.

«За цією програмою левова частка закупівель – це дрони саме українського виробництва. Завдяки цьому у сектор зайшли приватні виробники, долучилися державні заводи. Сьогодні у нас є завод, в якого контракт на виробництво дронів перевищує загальну суму решти інших контрактів на продукцію, яку він історично виготовляв», - додав міністр.

Читайте також: Міноборони розраховує на створення спільних зі Штатами підприємств ВПК

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів виділив цього року 40 мільярдів гривень для інвестування в українське виробництво безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-