Від російських мін в Україні загинули 277 людей, з них 14 дітей

Від російських мін в Україні загинули 277 людей, з них 14 дітей

Укрінформ
В Україні від початку широкомасштабного російського вторгнення внаслідок підриву на мінах чи вибухонебезпечних предметах загинули 277 людей, серед них 14 дітей.

Про це повідомив під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

«З початку широкомасштабного російського вторгнення на вибухонебезпечних предметах загинуло 277 людей, з яких 14 – це діти», - сказав він.

Крім того, поранення дістали 608 людей, з яких 74 дитини.

Хорунжий поінформував, що з лютого 2022 року піротехніки ДСНС знешкодили на території України 464 тисячі вибухонебезпечних предметів, зокрема 3 тис.145 авіаційних бомб.

Зараз основними ділянками роботи піротехніків є Донецька, Миколаївська, Харківська і Херсонська області.

Читайте також: Обстріл Херсонського вокзалу: в ОВА розповіли про стан потерпілих і показали наслідки

Хорунжий зазначив, що у зимовий період піротехніки обмежені у розмінуванні через сніговий покрив і низьку температуру повітря, проте продовжують приймати виклики від населення і виїжджають на допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, на Миколаївщині потенційно замінованими є понад 750 тисяч гектарів земель, що становить 30 відсотків території області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-