Головнокомандувач ЗСУ пояснив, чому проти закріплення в законі «ротації кожні пів року»

Головнокомандувач ЗСУ пояснив, чому проти закріплення в законі «ротації кожні пів року»

Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний проти законодавчого закріплення норми про проведення ротації на фронті кожні пів року, оскільки для цього необхідно щонайменше удвічі збільшити боєкомплект військових.

Про це він сказав під час пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

"Працюючи в робочій групі Міноборони, яка формувала ці пропозиції, одним із наших завдань було прослідкувати, щоб ми деякими законодавчими нормами не порушили процес військового управління, яке є на місцях. Тому ця норма, яка стосується 6 місяців, вона, звісно, дуже цікава, і хотілося б, щоб вона була. Але знову таки, наші люди зараз знаходяться не на змаганнях чи якомусь турнірі. Це, знову таки, не шоу, за яким спостерігає весь світ. Ситуація на фронті залежить від дій противника. Ми не можемо прогнозувати, що це буде 6 місяців, 5 місяців, 3 місяці. Ситуація буває абсолютно різною. Знов таки, якщо люди пропонують через 6 місяців проводити ротацію, вони мають розуміти, що бойовий комплект військ потрібно збільшувати хоча б у два рази. І яка це на виході буде сума, щоб через пів року замінити цих людей на бойових позиціях? А якщо ситуація зміниться? Якщо противник буде атакувати з неатакованих ділянок? Що робити тоді в цих ситуаціях?", - сказав Залужний.

За його словами, він погоджується з тезою, що люди мають відпочивати, і вимагає від командирів на місцях робити все необхідне для проведення ротації у межах підрозділів, у межах військових частин.

"Але законодавчо прописувати, що ми будемо рухатися таким чином... Повірте моєму 30 річному досвіду служби в ЗСУ і майже 10-річному досвіду війни - це поки що, скажімо так, обман, який нереальний", - сказав Залужний.

Читайте також: Залужний про мобілізацію: Погодилися з Міноборони на 36 місяців, але є умови

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-