Залужний про мобілізацію: Погодилися з Міноборони на 36 місяців, але є умови

Залужний про мобілізацію: Погодилися з Міноборони на 36 місяців, але є умови

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що разом із Міністерством оборони погоджено, щоб новий законопроєкт про мобілізацію передбачав службу у війську протягом 36 місяців після призову.

Про це Залужний він сказав на пресконференції у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

«Я чітко розумію і знаю, що наші бійці зараз на фронті у надскладних і дуже важких умовах роблять свою справу, завдяки якій ми можемо зараз з вами спокійно поспілкуватися. Їм дуже-дуже важко. І мені хотілося б, щоб люди, які йдуть до війська, чітко розуміли, скільки їм необхідно воювати. Разом з Міністерством оборони ми погодилися на цифру 36 місяців, сподіваючись на два моменти: перше - що не буде загострення на фронті; друге - що цих людей через 36 місяців буде ким замінити», - сказав головнокомандувач.

При цьому він зазначив, що 36 місяців - цифра «не зовсім реальна у тих умовах, у яких ми перебуваємо».

«Але нам залишається сподіватися на те, що інтенсивність бойових дій не збільшиться і ми зможемо замінити цих людей через 36 місяців», - додав Залужний.

Читайте також: Залужний вважає необхідним позбавитися поняття «обмежено придатний»

Він також зауважив, що уряд, який реалізує відповідний закон, розуміє, які в країні є можливості.

Головнокомандувач ЗСУ вважає, що до 2025 року вистачить часу на підготовку тих, хто зараз буде мобілізований.

"Я би не виносив на загал обговорення таких цифр (500 тис. - ред). Єдине, що хочу підтвердити, що формується ця цифра, враховуючи у тому числі і завдання, які будуть виконуватись у наступному році. Це не значить, що ця цифра завтра буде поставлена», - сказав він і уточнив, що це займе певний період.

На його переконання, «за 36 місяців буде достатньо часу, щоб підготувати людський ресурс для заміни».

Залужний, відповідаючи на запитання щодо строковиків, зауважив, що наразі їх будуть звільняти.

Читайте також: Залужний прокоментував «мобілізацію 500 тисяч осіб»

«До недавнього часу - станом на літо, ми були не готові звільнити строковиків. Але десь наприкінці ми звернулись до Міноборони з пропозицією звільнити строковиків з військової служби. Станом на сьогодні, вони не потрібні. І наша чітка позиція - їх звільняти», - наголосив Залужний.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-