Ігнат - про збиття російських Су-34: Ворога треба тримати в напрузі

Ігнат - про збиття російських Су-34: Ворога треба тримати в напрузі

Укрінформ
Сили оборони не оприлюднюють інформацію щодо засобів, якими були збиті російські військові літаки, щоб ворог перебував у напрузі.

Про це сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Те, що ворог здогадується про блукаючий Patriot чи якийсь інший комплекс, – нехай здогадується. Нехай розуміють, що і Patriot, і інший, можливо, далекобійний комплекс може знаходитися на одному напрямку, завтра на другому, потім - на третьому. Бо ворога треба постійно тримати у напрузі, тому і виконання своїх завдань вони будуть вже здійснювати менш нахабно, меншими силами і засобами», - зазначив Ігнат.

За його словами, це і відбулося після знищення трьох російських Су-34, адже після того на Херсонщині РФ фактично вже не вела активних бойових дій.

«Тому вони нагнали туди з десяток БпЛА і вишукують, що могло їх знищити. Таким чином ворог намагається дізнатися з розвідданих, що саме на цьому напрямку стоїть», - сказав речник ПС.

Він також висловив сумнів, що росіяни намагатимуться дістати з Чорного моря залишки збитих літаків для їх вивчення.

«Це надзвичайно велика робота. Якщо (над морем - ред.) збита якась ціль – чи літак, чи ракета, чи щось інше, то дістати її навряд чи можливо. Бо, по-перше, розліт, по-друге, місце. Тобто розумієте, які сили і засоби треба залучати, щоб це знайти», - зауважив Ігнат.

Читайте також: Росія дронами шукає засоби, якими Україна збила три винищувачі Су-34 - Ігнат

Коментуючи збиття розвідувальних безпілотників «Орлан», речник зазначив, що це складна ціль, адже ці дрони радіолокаційно малопомітні, летять високо, з ПЗРК їх не дістати. «Потрібні засоби, які можуть його знищувати, - зенітні керовані ракети у великій кількості», - сказав Ігнат.

Як повідомлялося, на Південному напрямку українські захисники збили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 22 грудня.

24 грудня Сили оборони знищили ще два ворожі винищувачі: Су-34 на Донеччині та Су-30СМ – над акваторією Чорного моря.

Ігнат заявив, що РФ намагається знайти засоби, якими Україна збила літаки Су-34.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-