Росія дронами шукає засоби, якими Україна збила три винищувачі Су-34 - Ігнат

Росія дронами шукає засоби, якими Україна збила три винищувачі Су-34 - Ігнат

Укрінформ
Наразі армія Російської Федерації, використовуючи безпілотники, намагається знайти засоби, якими було збито три ворожі винищувачі Су-34.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Зараз ворог, використовуючи безпілотники, намагається розвідати якомога більше, зібрати інформацію в тих районах південних, де, власне, відбулося збиття російських винищувачів», - поінформував він.

Ігнат підкреслив, що таким чином війська РФ шукають ті засоби, «якими були відправлені їхні літаки у вічний політ».

Водночас він зауважив, що, після успішного збиття українськими військами трьох російських винищувачів Су-34, значно менше ворог застосовує авіаційні засоби ураження, особливо керовані авіабомби, зокрема на Херсонському напрямку.

Речник наголосив, що ворог має розуміти: системи для його ураження, зокрема й надані міжнародними партнерами, можуть з'являтися на різних напрямках, а не лише там, де зазнали цієї втрати в авіатехніці окупанти.

«Повітряні сили можуть проводити такі операції на різних напрямках. Питання лише в тому, щоб було більше цих систем, про що і йдеться у рамках нашої коаліції протиповітряної оборони, яка створена нещодавно», - зазначив Ігнат.

Читайте також: Зеленський про збиті російські «сушки»: Жоден із вбивць не залишиться безкарним

Речник Повітряних сил ЗСУ акцентував, що Україна чекає на військову допомогу, зокрема від Німеччини, та постачання додаткових систем Patriot, IRIS -T та інше озброєння, що допоможе здобути перевагу над ворогом та відігнати його від українських кордонів.

Як повідомляв Укрінформ, на Південному напрямку українські захисники збили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-