Перші відремонтовані в Литві танки Leopard 2 незабаром повернуться в Україну

Перші відремонтовані в Литві танки Leopard 2 незабаром повернуться в Україну

Фото
Укрінформ
На Гайжюнському військовому полігоні в Литві були продемонстровані відремонтовані танки Leopard 2, які привезли з України. Незабаром вони повернуться на поле бою в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міноборони Литви. 

«Литва послідовно підтримує боротьбу України за незалежність і не лише надсилає військову підтримку, а й допомагає ремонтувати танки Leopard, які вкрай потрібні на полі бою. Сьогодні ми можемо побачити, як виглядає відремонтований і відроджений потужний танк, який незабаром буде повернений в Україну», – сказав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас під час відвідування Гайжюнського полігону литовської армії.

Міністерство зазначає, що ремонт танків у Литві здійснює компанія Lithuania Defense Service (LDS). Це спільне підприємство, створене в Литві в 2022 році двома найбільшими виробниками військової техніки в Європі – німецькими компаніями Rheinmetall та Krauss-Maffei Wegmann, які постачають озброєння до країн НАТО. LDS обслуговує та ремонтує бойові машини, що знаходяться на озброєнні сил союзників НАТО, дислокованих у регіоні країн Балтійського моря.

Читайте також: До Польщі привезли на ремонт з України чергову групу танків Leopard

Ремонтна майстерня Lithuania Defence Services, знаходиться в Йонаві. З жовтня цього року вона ремонтує пошкоджені танки Leopard 2, привезені з поля бою в Україні.

Як повідомлялося раніше, Литва вже організовувала ремонт і повернення в Україну самохідних гаубиць PzH2000, які були передані Україні та брали участь у бойових діях.

Фото: міноборони Литви

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-