Військова допомога США допоможе Україні здійснити контрнаступ у 2025 році - радник Байдена

Військова допомога США допоможе Україні здійснити контрнаступ у 2025 році - радник Байдена

Укрінформ
Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван вважає, що військова допомога Сполучених Штатів сприятиме проведенню Україною контрнаступу у 2025 році.

Про це повідомляє The Financial Times, передає Укрінформ.

Зокрема, виступаючи на організованому виданням фестивалі FT Weekend у Вашингтоні в суботу, Салліван сказав, що він все ще очікує "успіхів Росії у найближчий період" на полі бою, незважаючи на новий пакет допомоги від США, тому що "неможливо миттєво перемкнути вимикач".

Водночас, за словами Саллівана, з новою допомогою від Вашингтона Київ упродовж 2024 року матиме можливість "тримати оборону" і "забезпечити, щоб Україна вистояла проти російської агресії".

Читайте також: Головною метою РФ в Україні на 2024 рік є захоплення Донецької та Луганської областей - ISW

Щодо сценарію війни в 2025 році, то Салліван сказав, що Україна має намір "рухатися вперед, щоб повернути територію", яку відібрали росіяни.

Як зазначає видання, коментарі Саллівана щодо потенційного контрнаступу з боку України є найчіткішою заявою Білого дому щодо того, як вони бачать розвиток війни, якщо президент Джо Байден переможе на виборах у листопаді. Адже кандидат в президенти, республіканець Дональд Трамп скептично ставиться до допомоги Україні і пообіцяв спробувати швидко завершити війну і шукати шляхи її врегулювання через переговори.

При цьому видання наголошує, що будь-який новий наступ України у 2025 році залежатиме від збільшення фінансування з боку Конгресу та схвалення Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, У Білому домі заявили, що першочерговим використанням військової допомоги США в Україні стало посилення оборонних позицій ЗСУ на полі бою, однак як будуть далі застосовуватися нові озброєння, вирішуватиме українська сторона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-