В Україні розслідують понад 3,4 тисячі воєнних злочинів проти дітей - Костін

В Україні розслідують понад 3,4 тисячі воєнних злочинів проти дітей - Костін

Фото
Укрінформ
В Україні на сьогодні розслідується 3440 воєнних злочинів проти дітей.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін під час першої зустрічі Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОГП.

«Наразі в Україні розслідується 3440 воєнних злочинів проти дітей. Ми впроваджуємо стандарти правосуддя, дружнього до дитини, яке покликане захистити їхні права та інтереси. Водночас ми продовжуємо тісно співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом. Наша мета – забезпечити відповідальність злочинців на всіх рівнях – національному та міжнародному», – наголосив Костін.

На його переконання, участь у Коаліції більш як 60 держав є ще одним потужним сигналом, що світ об'єднався, аби покласти край безкарності за звірства Росії та допомогти повернути українських дітей на батьківщину.

Генпрокурор розповів про роботу у сфері забезпечення відповідальності за ці злочини, про розвиток дво- та багатостороннього міжнародно-правового співробітництва і готовність передавати справи до держав на основі універсальної юрисдикції. 

Читайте також: Україні вдалося повернути 387 із майже 20 тисяч викрадених Росією дітей

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент Володимир Зеленський узяв участь у першій установчій зустрічі Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, незаконно депортованих і примусово переміщених до РФ із тимчасово окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-