На військову допомогу Україні залишилося близько $5,9 мільярда - Пентагон

На військову допомогу Україні залишилося близько $5,9 мільярда - Пентагон

Укрінформ
Речник Міністерства оборони США Пет Райдер на брифінгу у вівторок заявив, що на військову допомогу Україні залишилося близько 5,9 млрд доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Пентагону.

«Наразі у нас є приблизно 4,8 мільярда доларів відновлених президентських повноважень на скорочення (Presidential Drawdown Authority: виділення допомоги за розпорядженням президента США – ред.), і є 1,1 мільярда доларів наявних ресурсів, доступних для заповнення запасів США», – розповів Райдер.

Він зазначив, що без додаткового фінансування Міноборони США може досягти точки, коли буде неможливо підтримувати нинішній рівень допомоги Україні у сфері безпеки.

«Ця ситуація підкреслює важливість подальшої підтримки України Конгресом у вирішальний момент її кампанії із захисту своєї свободи та протистояння російській військовій агресії», – наголосив Райдер.

За словами представника Пентагону, рішення оборонного відомства про виділення коштів на допомогу будуть залежати від багатьох факторів, серед яких нагальні потреби України, наявність обладнання та здатність США поповнювати свої ресурси.

Читайте також: Байден: Відмова від підтримки України - це просто безумство

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів США Джанет Єллен заявила у вівторок, що «в України просто закінчуються гроші».

Вона сказала, що Сполучені Штати будуть «відповідальними за поразку України» у війні з Росією, якщо Конгрес не схвалить останній запит адміністрації Байдена на фінансування.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав членів Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки невідкладно розглянути бюджетний запит Адміністрації Президента США Джо Байдена про фінансування додаткових видатків на допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-