Умєров закликав конгресменів США продовжити підтримку України

Умєров закликав конгресменів США продовжити підтримку України

Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров в рамках робочої поїздки до США зустрівся з головами трьох комітетів Палати представників Конгресу США та заявив про важливість підтримки України у 2024 році.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«Наголосив на важливості продовження підтримки України у 2024 році. Перевага в повітрі, посилення спроможностей ППО, дрони, засоби радіоелектронної боротьби, артилерія та боєприпаси — те, що сьогодні потрібно нашим воїнам на полі бою», — сказав Умєров.

Як зазначається, у порядку денному — підтримка України та посилення оборонного співробітництва, зокрема, локалізація виробництва разом зі США. У ході поїздки вже відбулася зустріч міністра та делегації з головами комітетів Палати представників Конгресу США: Комітету зі збройних сил Майклом Роджерсом, Комітету закордонних справ Майклом Макколом, Комітету з питань розвідки Майклом Тернером.

Окремо міністр оборони України наголосив на важливості посилення санкційного тиску на РФ та контролю за дотриманням санкцій.

Читайте також: Байден: Відмова від підтримки України - це просто безумство

«Агресор сьогодні збільшує виробництво озброєння. В першу чергу, це стосується дронів. Значить, санкцій недостатньо. Росія сьогодні — загроза для всього світу. Україна та цивілізований світ сьогодні можуть зупинити кремлівський терористичний режим. Для цього нам потрібна підтримка наших союзників», — додав Умєров.

Як повідомляв Укрінформ, у межах візиту до США керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та міністр оборони України Рустем Умєров зустрілись з головами комітетів Палати представників та учасниками Українського кокусу в Конгресі.

Фото: Рустем Умєров, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-