Силам оборони передали 10 тонн контрабандних автозапчастин виробництва РФ

Силам оборони передали 10 тонн контрабандних автозапчастин виробництва РФ

Фото
Укрінформ
На потреби ДПСУ передали 10 тонн автозапчастин виробництва російського концерну «ГАЗ», які були вилучені Держбюро розслідувань під час спроби нелегального ввезення на територію нашої держави.

Загальна вартість запчастин перевищує 5 млн гривень, повідомляє Укрінформ із посиланням на ДБР.

Установлено, що для обходу санкцій представники РФ планували постачити в Україну контрабандну продукцію через треті країни.

Товар спочатку оформлювали на білоруські фірми-прокладки. Далі його відправляли на адреси європейських компаній, які вже начебто офіційно експортували продукцію в Україну.

Правоохоронці викрили оборудку під час спроби оформлення товару на Київській митниці в серпні поточного року. Перевірка супровідних документів виявила, що запчастини постачаються за контрактом із розрахунками в російських рублях. Кінцевим отримувачем коштів є комерційна структура, банківський рахунок якої відкритий у Росії.

Читайте також: На потреби ЗСУ передали арештоване авіаційне обладнання ціною понад ₴10 мільйонів

Правоохоронці вилучили автозапчастини в межах кримінального провадження за фактом пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 110-2 КК).

За ініціативи ДБР товари передані Державній прикордонній службі.

«Завдяки цій роботі бюро транспортні засоби Держприкордонслужби, які були пошкоджені під час бойових дій, будуть відремонтовані та допоможуть виконувати оперативні завдання із захисту нашої країни», – зазначили у відомстві.

Читайте також: Бронежилети, тепловізори, шоломи: для ЗСУ передали вилучені товари військового призначення

Слідство у справі триває.

Як повідомляв Укрінформ, у липні ДБР передало на потреби Сил оборони автозапчастини виробництва Росії вартістю понад 3 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-