Україна та Литва співпрацюватимуть у галузі досліджень і розробок оборонної промисловості

Україна та Литва співпрацюватимуть у галузі досліджень і розробок оборонної промисловості

Укрінформ
Україна та Литва домовилися про співробітництво у галузі досліджень і розробок оборонної промисловості.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

“Питання співробітництва обговорював у ході робочого візиту заступник Міністра оборони України Юрій Джигир до Литви 29-30 листопада, де він провів зустрічі з Міністром національної оборони Литовської Республіки Арвідасом Анушаускасом, його заступницею Монікою Тучкуте, а також канцлером Міноборони Литви Крістіною Дівятніковайте”, - ідеться у повідомленні.

У рамках зустрічі заступник міністра оборони України надав інформацію щодо реформування системи оборонних закупівель Міноборони України та боротьби з корупцією у цій сфері, наголосивши, що це питання є принципово важливим для міністра оборони України Рустема Умєрова.

Міністр оборони Литовської Республіки запевнив, що його країна поділиться знаннями з Україною у сфері створення та підтримки прозорої системи закупівель.

"Ми передамо свій досвід – з чого починали, яка правова база необхідна, як забезпечити прозорість закупівель і запобігати корупції”, – зазначив Анушаускас.

Читайте також: Боррель - про мільйон снарядів для України: ЄС має переспрямувати експорт

Як повідомляв Укрінформ, німецький виробник зброї Rheinmetall планує побудувати перші зразки бронетехніки в Україні вже у 2024 році.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-