Білий дім: США не забезпечують Україну можливостями для операцій всередині Росії

Білий дім: США не забезпечують Україну можливостями для операцій всередині Росії

Укрінформ
США не надають офіційних коментарів щодо підриву потягів на Байкало-Амурській магістралі (БАМ) та наголошують, що не забезпечують українську сторону можливостями для проведення операцій на території РФ.

З відповідною заявою виступив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не можу підтвердити цих повідомлень», - зазначив офіційний представник адміністрації США на прохання прокоментувати інформацію в ЗМІ, що українські спецслужби провели успішні операції на БАМі.

Читайте також: На Байкало-Амурській магістралі вибухнув ще один потяг - джерело

Водночас, він повторив послідовну позицію Вашингтона, озвучену раніше, що Сполучені Штати «не заохочують та не забезпечують можливостями атаки українських сил всередині Росії».

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада вночі стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який знаходиться в Бурятії. Це шлях, який Росія використовує у тому числі й для військових поставок.

Читайте також: До вибуху на Байкало-Амурській магістралі причетна СБУ - джерела

Крім того, 1 грудня на БАМі вибухнув ще один потяг з пальним. У силових структурах України, повідомили, це стало другим етапом спецоперації СБУ із виведення з ладу важливої для РФ залізничної магістралі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-