Зеленський: Війна з Росією перебуває в новій фазі на тлі наближення зими

Зеленський: Війна з Росією перебуває в новій фазі на тлі наближення зими

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що війна з Росією перебуває на новому етапі з початком зими, яка може ускладнити бойові дії на фронті.

Про це він сказав в інтерв’ю AP, передає Укрінформ. 

"У нас нова фаза війни, і це факт. Зима в цілому - це нова фаза війни", - сказав Зеленський.

Однак, за його словами, незважаючи на невдачі, Україна не здасться.

Також в інтерв’ю Зеленського запитали про те, чи задоволений він результатами контрнаступу Збройних сил України. "Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений. Ми воюємо з другою армією в світі (РФ – ред.), я задоволений", – сказав він. 

Але при цьому він додав: "Ми втрачаємо людей, я не задоволений. Ми отримали не всю зброю, яку хотіли, я не можу бути задоволений, але й не можу надто сильно скаржитися".

"Ми хотіли швидших результатів. З цієї точки зору, на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт", - зазначив Президент. 

За його словами, Україна не отримала всієї необхідної їй зброї від союзників, а обмеження в розмірі її військової сили перешкоджали швидкому просуванню українських військових.

"Не вистачає сил, щоб швидше досягти бажаних результатів. Але це не означає, що ми повинні опустити руки, що ми повинні здатися. Ми впевнені у своїх діях. Ми боремося за те, що належить нам", - сказав Зеленський.

Читайте також: Франція в ОБСЄ закликала світ підтримати Формулу миру Зеленського

Український лідер зауважив, що 25 листопада Москва здійснила наймасштабнішу атаку безпілотників за час війни, причому більшість із 75 "Шахедів" ворог націлив на Київ.

"Тому зимова війна – це важко", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що за останні кілька місяців українські військові досягли певних позитивних результатів на фронті. Так, за його словами, Україні вдалося досягти певних територіальних здобутків у боях проти краще озброєного та укріпленого ворога. Крім того, додав Президент, міць Чорноморського флоту РФ зменшилась після атак ЗСУ, коли вдалося прорвати систему протиповітряної оборони і завдати удару по його штаб-квартирі в тимчасово окупованому Криму.

Водночас Зеленський, як пише AP, стурбований тим, що війна між Ізраїлем та ХАМАС загрожує затьмарити конфлікт в Україні, оскільки конкуруючі політичні програми та обмеженість ресурсів ставлять під загрозу потік західної військової допомоги Києву.

"Ми вже бачимо наслідки зміни (уваги – ред.) міжнародної спільноти через трагедію на Близькому Сході. Тільки сліпий цього не помічає", – сказав він.

За його словами, українці розуміють, "що нам також потрібно боротися за увагу до повномасштабної війни". "Ми не повинні дозволити людям забути про війну тут", - зазначив Президент.

Читайте також: Глава МЗС Люксембургу емоційно закликав росіян зупинити війну: «Ви зробили велику помилку»

"Розумієте, увага дорівнює допомозі. Відсутність уваги означає відсутність допомоги. Ми боремося за кожну частинку уваги. Без уваги може виникнути слабкість у Конгресі (США)", - сказав він.

"У випадку з Україною, якщо сьогодні не вдасться встояти через відсутність допомоги, брак зброї та фінансування, це означатиме, що Росія, швидше за все, вторгнеться до країн НАТО. І тоді американські діти воюватимуть", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, в інтерв'ю The Sun Президент України Володимир Зеленський сказав, що воля України перемогти Росію у війні залишається сильною.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-