Блінкен і Кулеба обговорили підготовку до конференції оборонних індустрій України і США

Блінкен і Кулеба обговорили підготовку до конференції оборонних індустрій України і США

Укрінформ
Глави зовнішньополітичних відомств України і США обговорили підготовку до проведення наступного тижня у Вашингтоні Конференції оборонних індустрій, на якій обговорюватимуть спільне військове виробництво для оборонних потреб України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменті США, оприлюдненому в середу за результатами спілкування двох лідерів, передає Укрінформ.

«Сторони обговорили питання щодо (проведення – ред.) Конференції оборонних індустрій 6-7 грудня у Вашингтоні, де американські й українські компанії просуватимуть спільне виробництво товарів військового призначення, щоби допомоги Україні в її боротьбі за свободу та безпеку, а також створюватимуть нові можливості для американського бізнесу»,- зауважили в американському відомстві.

Крім того, зазначається, що глави зовнішньополітичних відомств обговорили розвиток подій на полі бою в Україні, в тому числі щодо відновлення морських шляхів у Чорному морі.

Держсекретар США також привітав український уряд із недавніми кроками в контексті антикорупційних реформ, реалізованих у процесі наближення України до євроатлантичної інтеграції.

Читайте також: Кулеба переконує ЄС і НАТО у необхідності створити спільний європейський оборонний простір

«Держсекретар вкотре підкреслив незмінну підтримку Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності України», - підкреслили в Держдепартаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Брюсселі відбулося засідання Ради НАТО – Україна, а також двосторонні переговори держсекретаря США й міністра закордонних справ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-