Для поставок боєприпасів Україні у Заходу вистачає політичної волі, є логістичні проблеми - Кулеба

Для поставок боєприпасів Україні у Заходу вистачає політичної волі, є логістичні проблеми - Кулеба

Укрінформ
У Заходу вистачає політичної волі для продовження військової допомоги Україні, зокрема у постачанні боєприпасів, а ті логістичні проблеми у промисловості, що виникли у цьому процесі, мають вирішуватися на рівні профільних фахівців.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком Ради Україна-НАТО заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє Укрінформ.

«Я не маю підстав вважати, що у Заходу не вистачає політичної волі, щоб нарощувати допомогу Україні. Але є багато суто технічної, дуже професійної роботи, яка має бути виконана, щоб досягати результатів у цій сфері. Зокрема, як у випадку із поставками 1 мільйона артилерійських снарядів, які зобов’язався поставити Європейський Союз. На цей час ми отримали близько 300 тисяч артилерійських снарядів. Я не бачу у цьому нестачі волі. Але я технічні питання, які вимагають масу уваги та роботи. Я порушував це питання на кожній зустрічі у Брюсселі вчора і я буду порушувати його сьогодні», - сказав український міністр.

Він зауважив, що ці «вузькі місця» у логістиці мають вирішувати люди, які володіють спеціальними знаннями, розуміються, як використовується та обслуговується це обладнання, для чого потрібні запчастини та як працюють ланцюги поставок.

Читайте також: Кулеба: Євроатлантичний простір оборонної промисловості - єдиний шлях до безпеки України та НАТО

«Вони (ці люди – ред.) мають зустрітися та вирішити цю проблему. Інакше вся Європа залишатиметься незахищеною», - додав Кулеба.

Як повідомлялося, 29 листопада у Брюсселі відбувається перше в історії засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-