Україна планує змінити підхід до призову задля збереження боєздатності - The Guardian

Україна планує змінити підхід до призову задля збереження боєздатності - The Guardian

Укрінформ
Український уряд планує змінити практику призову на військову службу, щоб зберегти боєздатність після майже двох років повномасштабної війни з Росією.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ. 

За словами одного з високопосадовців, про зміни буде оголошено цього тижня. Вони включатимуть використання приватних рекрутингових компаній для проведення більш ефективного призову, аби переконати призовників у тому, що вони будуть залучені на посадах, які відповідають їхнім навичкам, а не просто відправлені на фронт.

"Деякі люди бояться, бояться померти, бояться стріляти, але це не означає, що вони не можуть бути залучені до інших видів діяльності... Тепер у нас є новий міністр з новим підходом", - сказав секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов в інтерв'ю Guardian.

Він сказав, що армія співпрацюватиме з двома найбільшими рекрутинговими компаніями України, щоб виявити людей з конкретними навичками, а також відмовити кваліфікованих українців, які хочуть допомогти армії, але не хочуть йти на фронт, від спроб ухилитися від призову.

"Мобілізація стане більш гнучкою, будуть оголошуватися ті спеціальності, які потрібні, і люди будуть йти добровольцями на конкретну посаду. Наприклад, потрібні зварювальники, механіки і так далі", - сказав Данілов.

Секретар РНБО визнав, що проблема призову існує, але сказав, що російська пропаганда перебільшує її масштаб.

Читайте також: У Раді готують комплексний документ щодо мобілізації та демобілізації - Арахамія

"Росія намагається підігріти це питання, кажучи, що у нас не вистачає солдатів, що у нас проблеми з мобілізацією... У житті завжди є проблеми, давайте не будемо їх переоцінювати", - сказав він.

Джерело в міністерстві оборони України підтвердило, що контракти з рекрутинговими компаніями вже підписані, але не надало жодних подробиць. 

Як повідомляв Укрінформ, президент Володимир Зеленський поставив завдання головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову та іншим представникам уряду презентувати комплексний план щодо проведення мобілізації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-