Україна сподівається на співпрацю з Туреччиною у розмінуванні акваторії Чорного моря

Україна сподівається на співпрацю з Туреччиною у розмінуванні акваторії Чорного моря

Укрінформ
Україна розраховує на допомогу Туреччини в питаннях розмінування територій, забруднених вибухонебезпечними предметами внаслідок російської агресії.

Про це заявив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк на зустрічі з послом Туреччини в Україні Мустафою Левентом Більгеном, передає Укрінформ із посиланням на Міноборони.

«Україна наразі найбільш замінована країна у світі – 174 тисячі квадратних кілометрів території мають потенційне забруднення. З них 14 тисяч - це акваторії. Росія продовжує скидати бомби – це загроза не тільки для України, а й для всіх країн, що мають вихід до Чорного моря. Тому ми сподіваємося на співпрацю у цьому напрямі нашої спільної безпеки», - сказав перший заступник міністра.

Своєю чергою посол від імені турецького уряду висловив подяку за рятувальну місію від України для ліквідації наслідків землетрусу, що стався у лютому цього року у південному і південно-східному регіонах Туреччини, а також наголосив, що Анкара завжди стоятиме на принципах поваги до територіальної цілісності та суверенітету України.

Читайте також: Туреччина, Румунія та Болгарія близькі до укладання угоди про розмінування Чорного моря – Bloomberg

«Наш теплий зв'язок з українським народом є непорушним, і він був встановлений ще задовго до війни. Ми висловлюємо беззаперечну повагу до вашої територіальної цілісності і суверенітету. Ми й далі працюватимемо саме на цих принципах», - наголосив турецький дипломат.

Як повідомлялось, в Україні стартувала акселераційна програма підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-