Росії потрібен голод як зброя й надалі - Президент

Росії потрібен голод як зброя й надалі - Президент

Укрінформ
Росіянам потрібен голод і холод як зброя і надалі.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні з нагоди відзначення Дня пам'яті жертв голодоморів, передає кореспондент Укрінформу.

"У минулому столітті з Москви прийшов голод. Зараз звідти лунають слова заперечення. І кожне з таких слів заперечення насправді звучить як зізнання: їм потрібен голод як зброя й надалі. Голод, холод, терор", - зазначив він.

Глава української держави заявив, що кожна тонна викраденого зараз росіянами зерна, блокада кожного українського міста, кожен російський удар по українських портах тепер, по українських зерносховищах, елеваторах, кожен "Шахед", який цілить по українській логістиці, кожна російська ракета, чия траєкторія – проти українського життя, – все це минуле, яке повернулося, бо не було засуджене вчасно. 

"Це процес, де лінія тоталітарної радянської політики і лінія політики сучасної Росії утворюють разом знак "дорівнює". Зло не було зупинене. Не було спокутуване. І зараз ми його зупиняємо", - поінформував Зеленський.

Читайте також: Росія здійснила свідомий терор напередодні роковин Голодомору - Зеленський

Президент вважає, що це - час історичної відповідальності для вбивць і для тих, хто обрав для себе бути послідовниками вбивць, хто діє так само, як колись.

Відео: Офіс Президента

На його думку, справедливість важлива не через 90 років, а тепер, бо хоч і є злочини, які не мають строку давності, справедливість має бути вчасною. 

"Вирок злу має бути вчасним. Справедливості потрібні живі свідки. Ті, хто побачить, як російське зло буде покаране. І ті, хто розкаже і не тільки про те, через що довелося пройти нашим людям, а і про те, як наші люди поставили справедливу крапку у намаганнях знищити Україну, замордувати, підкорити або стерти", - наголосив він.

Зеленський висловив переконання, що Україна вистоїть, не згасне, збереже себе, правду і справедливість. 

"І стануть істиною, живою істиною України, яка вистояла, і стануть живими свідками слова одного з найвідоміших романів про Голодомор – "Жовтого князя": "Їхнє зло щезне, а правда – ніколи", - сказав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський подякував усім державам, які визнали Голодомор злочином проти України

Як повідомлялося, у суботу, 25 листопада, в Україні вшановують пам'ять жертв Голодоморів.

Цей День пам'яті відзначають щороку у четверту суботу листопада на підставі указів Президента 1998 та 2007 років.

Українці у ХХ сторіччі пережили три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був голод 1932-1933 років – саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом.

Фото: скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-