Пентагон закликає Конгрес чимскоріше затвердити допомогу Україні й Ізраїлю

Пентагон закликає Конгрес чимскоріше затвердити допомогу Україні й Ізраїлю

Укрінформ
Для національної безпеки США важливо, аби Конгрес якомога скоріше ухвалив запит президента з додатковим фінансуванням, що містить допомогу Україні й Ізраїлю.

Про це заявила на пресбрифінгу заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо Конгрес ухвалити наш запит на додаткове фінансування, який дозволить продовжувати підтримувати Україну й Ізраїль, виділити рятівну гуманітарну допомогу по всьому світу та зробити важливі інвестиції в Індо-Тихоокеанський регіон», - сказала представниця Пентагону.

Вона вказала, що додаткове фінансування також стане інвестицією у військово-промислову сферу США. До того ж воно дозволить поповнити запаси озброєнь Пентагону, які були виділені раніше у вигляді зовнішньої допомоги.

Запит на додатковий бюджет забезпечуватиме потреби національної безпеки Америки, підкреслила Сінгх.

Читайте також: Україна продовжить отримувати допомогу від США, хоча пакети стануть меншими - Пентагон

У цьому контексті вона уточнила, що міноборони США наразі має всього $4,9 млрд для використання у вигляді пакетів PDA (виділень за президентськими повноваженнями). Крім того, лишилося близько $1,1 для поповнення власних запасів Пентагону.

За словами Сінгх, для підтримки України знадобиться набагато більше, саме тому адміністрація США подала запит до Конгресу.

«Ми знаємо, що Україна продовжує докладати зусиль, веде контрнаступ, їй потрібна постійна підтримка на регулярній основі. Тож ми знаємо, що потрібно й надалі задовольняти їхні потреби», - зазначила представниця оборонного відомства США.

Читайте також: Нацбезпека США постраждає, якщо Конгрес не ухвалить допомогу Україні й Ізраїлю - Салліван

Це питання, пояснила вона, буде обов’язково обговорюватися на наступному засіданні Контактної групі з питань оборони України. Дату й плани зустрічі у форматі «Рамштайн» Пентагон офіційно оголосить упродовж наступних днів, додала Сінгх.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден минулого місяця передав Конгресу запит на $106 млрд, який включає допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню, заходи для посилення кордону США та інші асигнування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-