Президент проти «замороженої» війни: Її треба закінчувати

Президент проти «замороженої» війни: Її треба закінчувати

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна не може дозволити собі слабкість погодитися на замороження конфлікту з Росією, оскільки це означатиме, що у майбутньому доведеться воювати нинішнім дітям.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю журналістам із 11 країн Африки, повідомляє пресслужба глави держави.

“Заморожений конфлікт — це така сама війна. Це як вулкан, який “спить”, але точно прокинеться. Питання часу. Тому ми не можемо дозволити собі патової ситуації - тимчасової слабкості... Якщо це заморожений конфлікт, то ми повинні чесно сказати, що наші діти будуть воювати, або наші онуки. Ми вже втратили дуже багато людей. Чи ми хочемо так жити, знаючи, що будемо ростити дітей, які точно будуть потім воювати? Росія знов прийде, якщо її не поставити на місце”, - сказав Зеленський.

Президент вважає, що війну потрібно закінчити з “повагою, щоб весь світ знав, що той, хто прийшов захопив і вбив, поніс відповідальність”.

Читайте також: Європа і США не мають дозволити Путіну «заморозити» війну в Україні - фон дер Ляєн

При цьому Зеленський погоджується, що війну потрібно закінчувати. Водночас він вважає, що справедливе закінчення війни має бути таким, щоб “зло страждало, а не тільки Україна, на яку це зло напало”.

Президент зауважив, що, за наявності політичної волі, Росія може дуже швидко закінчити війну. Для цього РФ потрібно вивести з України війська.

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі Президента заявляють, що переговори з РФ неможливі, тому що Росія хоче одного - капітуляції України, незалежно від того, що мається на увазі під перемовинами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-