Європа і США не мають дозволити Путіну «заморозити» війну в Україні - фон дер Ляєн

Європа і США не мають дозволити Путіну «заморозити» війну в Україні - фон дер Ляєн

Укрінформ
Росія не може виграти війну в Україні, і буде намагатися заморозити її, щоб поновити сили та завдати нового удару. З огляду на це ЄС і США мають поєднати зусилля, щоб упередити такий розвиток, та надати Україні гарантії безпеки для досягнення сталого та тривалого миру.

Про це в США під час виступу з публічною лекцією в Університеті Гудзону заявила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми ніколи не зможемо порівнятися із самопожертвою та хоробрістю українців, але ми можемо твердо стояти на їхньому боці. Це саме те, що ми маємо робити, так довго, як це буде необхідним. Не лише тому, що це було б вірним – вчинити так, але й тому, що вони воюють за наші цінності, за нашу стратегічну безпеку», - наголосила президент Єврокомісії.

Читайте також: В ОП пояснили, чому Кремль прагне до «переговорів» з Україною

Вона зауважила, що Європа і США мають надати Україні таку допомогу, щоб унеможливити для Росії продовження цієї війни, і разом вони здатні цього досягти. Росія, за її словами, діятиме так, як і у інших війнах, в яких вона не могла виграти: вона намагатиметься заморозити цю війну, як вона це зробила в Україні у 2014 році. Після цього російський агресор очікуватиме на зручний момент, щоб розпочати новий наступ.

«Тут, у цій кімнаті, багато голосів свого часу попереджали нас про це. І зараз ми живемо у цій реальності. Путін грає у ту саму гру очікування. Він розраховує відволікти нашу увагу та спрямувати ресурси ще будь-куди. Але не має залишатися місця для коливань або півзаходів. Зараз прийшов час подвоїти зусилля, у фінансуванні або у поставках обладнання, щоб продовжувати підвищувати ціну цієї війни для Росії, та стримати наміри тих, хто зараз спостерігає за нами, щоб перевірити, чи може наша витривалість з їхньою. Саме тому наші санкції мають залишатися чинними», - заявила фон дер Ляєн.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн: Ніхто не зможе відволікти ЄС від допомоги Україні

За її словами, будь-яке рішення цього конфлікту має бути тривалим, та принести справедливий та стійкий мир для України. Для цього Україні потрібні довгострокові гарантії безпеки, за концепцією «стримування шляхом заперечення», головною ідеєю чого є надання Україні достатньо військового обладнання для стримування будь-яких військових атак з боку Росії у майбутньому.

«Я глибоко вдячна США за військову допомогу, яку ви надаєте Україні. Ви додаєте силу до мужності українців. Я хочу, щоб Європа відігравала центральну роль у забезпеченні довгострокової безпеки України. З цією метою, ми вже наростили наші оборонні витрати та нашу промислову базу. Ми вже дійсно розпочали, з першими інвестиціями у збільшення наших спроможностей у виробництві боєприпасів. Я переконана, що ця робота має відбуватися у синергії з США, нашим найдавнішим та найпотужнішим союзником», - підкреслила президент Європейської комісії.

Читайте також: ЄС і США мають прискорити допомогу Україні - президентка Єврокомісії

Як вже повідомлялося, останнім часом, після відчутних втрат Росії на лінії фронту, російські офіційні особи та пропагандисти все частіше піднімають тему «переговорів» з Україною, з метою заморозити війну на лінії зіткнення та примусити Україну та світ «визнати реалії». При цьому позиція України залишається незмінною – будь-які переговори з країною-агресором щодо подальшого співіснування можливі лише після повного виведення російських військ з усіх тимчасово окупованих територій України, включаючи Крим, та з іншим політичним керівництвом Росії, яке прийде після закінчення правління Путіна.

20 жовтня в Сполучених Штатах відбудеться саміт США-ЄС, під час якого європейську сторону представлятимуть президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської Ради Шарль Мішель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-