Пісторіус підтвердив плани Німеччини подвоїти військову допомогу Україні

Пісторіус підтвердив плани Німеччини подвоїти військову допомогу Україні

Укрінформ
Глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус підтвердив плани подвоїти військову допомогу Україні наступного року.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ARD, передає Укрінформ.

Політик зазначив, що таке рішення уряду не пов’язане ані з тим, що ЗСУ через брак ресурсів змушені перейти до оборони, ані з тим, що США зменшують свою допомогу.

«Це – реакція на усвідомлення того, що засоби, які ми виділили цього року, були швидко вичерпані. Наступного року ми не хочемо опинитися в ситуації, коли буде потреба, вимагати додаткових засобів», - пояснив він.

Міністр назвав рішення важливим сигналом того, що Німеччина не залишить Україну на самоті., особливо зараз, коли Україна має продовжувати свою боротьбу, і водночас частина уваги світової спільноти спрямована на Ізраїль.

Раніше повідомлялось, що партії правлячої коаліції у ФРН погодилися збільшити військовий бюджет для України з 4 млрд до 8 млрд євро. Рішення ще має затвердити бюджетний комітет Бундестагу, вочевидь, цього тижня.

Читайте також: Зеленський подякував партнерам, які допомогли Україні із засобами ППО

Спочатку Мінфін передбачив лише 4 мільярди євро на військову допомогу у федеральному бюджеті на 2024 рік. Проте майже всі гроші пішли на вже обіцяні проєкти. У Міністерства оборони залишилося лише 120 мільйонів євро на нову підтримку. Міністр оборони Борис Пісторіус зажадав додаткових 5 мільярдів євро в ході бюджетних переговорів.

Німеччина наразі надає Україні найбільшу після США військову допомогу. З 24 лютого 2022 року до 31 липня 2023-го ФРН надала такої допомоги на понад 17,09 млрд євро зі загалом 40,3 млрд від ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-