За витрачені на війну гроші РФ могла б збудувати майже 17 тисяч шкіл - Кулеба

За витрачені на війну гроші РФ могла б збудувати майже 17 тисяч шкіл - Кулеба

Укрінформ
На гроші, які Росія вже витратила на повномасштабну війну проти України, можна було б побудувати близько 17 тисяч шкіл або 1,3 тисячі лікарень.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у соцмережі X передає Укрінформ.

Глава МЗС навів дані Forbes Україна, згідно з якими Росія з лютого 2022 року до серпня 2023-го витратила на війну проти України близько 167 мільярдів доларів, що включає прямі витрати на війну та втрачене озброєння. Водночас щотижня гинуть тисячі росіян, але "їхні життя нічого не варті для Кремля", зауважив Кулеба.

“На ці гроші Москва могла б побудувати майже 24 тис. дитячих садків по всій Росії, або понад 4,5 тис. пологових будинків, або близько 17 тис. шкіл, або близько 1,3 тис. лікарень, або відновити 20% усіх доріг з твердим покриттям у Росії. Натомість російські воєнні злочинці розбомбили українські дитсадки, пологові будинки, школи та лікарні, знищивши загалом майже 120 тисяч цивільних будівель, включаючи останню атаку на термінал “Нової пошти“ у Харкові”, - написав міністр, констатувавши, що путінська Росія є найжахливішим злом, свідком якого став світ після Другої світової війни.

Читайте також: У разі замороження війни реваншистські плани у Росії лише зростатимуть - Кулеба

Глава української дипломатії наголосив, що Путін та інші російські злочинці мають постати перед правосуддям за свої злочини. "Вони мусять забратися з України і зосередитися на вирішенні проблем власного народу, а не нести смерть і знищення іншим народам", - заявив Кулеба.

Як повідомлялося, ввечері 21 жовтня російська армія вдарила двома ракетами типу С-300 по терміналу “Нової пошти“ в смт Коротич Харківської області. Загинуло шестеро людей, ще 17 зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-