Пентагон підтвердив, що США здатні одночасно забезпечити зброєю Україну й Ізраїль

Пентагон підтвердив, що США здатні одночасно забезпечити зброєю Україну й Ізраїль

Укрінформ
Оборонні потреби України й Ізраїлю містять небагато спільних позицій, тож Сполучені Штати готові забезпечити допомогу для обох країн одночасно.

Про це заявив під час пресбрифінгу речник міністерства оборони генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми зможемо підтримати Ізраїль у задоволенні його потреб. Ми зможемо підтримати Україну з її потребами», - сказав представник оборонного відомства США.

Він зауважив, що ситуація на полі бою в обох країнах відрізняється, і насправді не так багато позицій у потребах збігаються. Зокрема, за словами Райдера, йдеться про 155-міліметрові снаряди.

Читайте також: Пакет на $106 мільярдів: Білий дім працюватиме з Конгресом задля двопартійної підтримки

«Так, (снаряди – ред.) 155 мм – це сфера, спільна для обох. Але, якщо говорити загалом, то це лише одна маленька сфера. І ми наразі не думаємо, що виникнуть будь-які проблеми із забезпеченням цим обох країн», - зазначив генерал.

За його словами, Сполучені Штати, а також країни-союзники й партнери нарощують виробництво снарядів такого калібру. «Тож, ми впевнені, що зрештою зможемо задовольнити ці потреби», - підсумував речник Пентагону.

Читайте також: Україна отримуватиме ATACMS, доки не звільнить всі свої території - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Білого дому, президент Байден вважає, що Україна й Ізраїль однаково потребують негайної підтримки з боку як Сполучених Штатів, так і міжнародної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-