Україна отримуватиме ATACMS, доки не звільнить всі свої території - Данілов

Україна отримуватиме ATACMS, доки не звільнить всі свої території - Данілов

Укрінформ
Україна продовжуватиме отримувати далекобійні ракети ATACMS, доки не звільнить всі свої території.

Про це в інтерв’ю Українському Радіо заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, передає Укрінформ.

"Це не перше і не останнє отримання нами ракет ATACMS. У нас є домовленість з нашими партнерами, що ми їх використовуємо виключно по території нашої країни, яка на сьогодні тимчасово загарбана терористами. Ми висловлюємо подяку нашому Президенту за те, що він безпосередньо займається цим питанням. Спілкуючись з президентом Сполучених Штатів, щоразу Зеленський порушує питання саме далекобійної зброї", — зазначив Секретар РНБО.

Читайте також: Ракети ATACMS застосовуватимуться по цілях тільки на території України - Пентагон

Він також зауважив, що це питання є ключовим у перемовинах президентів України та США.

Щодо технічних характеристик ATACMS Данілов додав: "Я не можу сьогодні говорити, на яку відстань вони будуть відправлятися. Я точно можу сказати, що у декого буде горіти одне місце після наступних партій. І це буде обов'язково продовжуватися до того часу, поки ми не звільнимо наші території. До цього часу поставки зброї не зупиняться".

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня президент США Джо Байден заявив, що в питання передачі ракет збільшеної дальності ATACMS для України виконано все, про що просив його Президент України.

Читайте також: Україна отримуватиме ATACMS на постійній основі та у ще більшій кількості – Кулеба

Міністерство оборони США не називає кількість ракет ATACMS, переданих Україні, однак наголошує, що це озброєння має застосовуватися виключно в межах суверенної української території.

У вівторок, 17 жовтня, Сили спеціальних операцій Збройних сил України провели успішну операцію DRAGONFLY з ураження аеродромів в тимчасово захоплених російськими загарбниками Бердянську та Луганську. Згодом Президент Володимир Зеленський підтвердив застосування Україною в цей день далекобійних ракет ATACMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-