ЄС та США закликали Китай тиснути на Росію, щоб та закінчила війну в Україні

ЄС та США закликали Китай тиснути на Росію, щоб та закінчила війну в Україні

Укрінформ
Учасники саміту ЄС-США, що відбувся сьогодні у Вашингтоні, закликали Китай скористатися своїм впливом на Росію, щоб та закінчила свою агресію проти України, та увійти в прямий контакт із владою України для підтримки тривалого та стійкого повоєнного миру.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у підсумковій заяві саміту ЄС-США, повний текст якої оприлюднений на сайті Європейської ради.

«Ми закликаємо Китай натиснути на Росію, щоб вона зупинила свою агресивну війну, та негайно, повністю та безумовно вивела свої війська з України. Ми закликаємо Китай підтримати широкий, справедливий та тривалий мир, на основі територіальної цілісності та принципів й цілей Хартії ООН, включно шляхом прямого діалогу з Україною», - йдеться у документі.

Читайте також: США ввели санкції проти компаній з Китаю за сприяння ракетній програмі Пакистану

Сторони також заявили про готовність розбудовувати конструктивні та стабільні відносини з Китаєм, прямо висловлюючи його керівництву занепокоєння щодо його внутрішньої та зовнішньої політики.

«Необхідно співпрацювати з Китаєм, враховуючи його роль в міжнародному співтоваристві та розмір економіки, щодо вирішення глобальних викликів та у питаннях, що складають взаємний інтерес. Ми закликаємо Китай взаємодіяти з нами, у тому числі на міжнародній арені, в таких сферах як кліматична криза та криза біологічного розмаїття, розв'язання проблем боргової стійкості та фінансових потреб найбільш вразливих країн, глобальне здоров’я та готовність до пандемій, макроекономічна стабільність тощо», - наголошується у спільній заяві лідерів Сполучених Штатів та Європейського Союзу.

Читайте також: Білий дім подав запит до Конгресу на $106 мільярдів, з них $61,4 - для України

Як вже повідомлялося, сьогодні у Вашингтоні відбулася зустріч на вищому рівні між США та Європейським Союзом, учасники якої велику увагу приділили ситуації в Україні та зусиллям із зупинки злочинної та неспровокованої агресії Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-