Україна отримуватиме ATACMS на постійній основі та у ще більшій кількості – Кулеба

Україна отримуватиме ATACMS на постійній основі та у ще більшій кількості – Кулеба

Укрінформ
Україна домовилася зі Сполученими Штатами про передачу ракет ATACMS на постійній основі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі 1+1, передає Укрінформ.

Зокрема, він ствердно відповів на запитання, чи означає підтвердження передачі ракет ATACMS, що Україна отримуватиме їх на постійній основі і у ще більшій кількості.

Очільник української дипломатії також наголосив, що це прямий результат домовленості Президента України Володимира Зеленського і Президента США Джо Байдена, яка була досягнута у Вашингтоні під час їхньої особистої зустрічі наприкінці вересня.

Читайте також: ATACMS змушує ворога відтягувати свої склади та аеродроми, що ускладнить його забезпечення - Євлаш

“Тоді, якщо прочитати між рядків виступ Президента після зустрічі з Байденом, з нього можна було б зрозуміти, що ухвалено дуже важливе рішення, а могло бути ухвалене з важливих рішень тільки це, тому дякуємо Сполученим Штатам за виконання домовленостей і за зміцнення нашої вогневої міці”, – зазначив Кулеба.

Читайте також: За оптимістичним сценарієм перші F-16 будуть в Україні у першій половині 2024 року - Кулеба

Як повідомлялося, на початку жовтня президент США Джо Байден заявив, що в питання передачі ракет збільшеної дальності ATACMS для України виконано все, про що просив його Президент України.

У вівторок, 17 жовтня, Сили спеціальних операцій Збройних сил України провели успішну операцію DRAGONFLY з ураження аеродромів в тимчасово захоплених російськими загарбниками Бердянську та Луганську. Згодом Президент Володимир Зеленський підтвердив застосування Україною в цей день далекобійних ракет ATACMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-