ATACMS змушує ворога відтягувати свої склади та аеродроми, що ускладнить його забезпечення - Євлаш

ATACMS змушує ворога відтягувати свої склади та аеродроми, що ускладнить його забезпечення - Євлаш

Укрінформ
Лимано-Куп’янський напрямок залишається найскладнішим для Сил оборони, водночас за добу українські військові ліквідували і поранили там майже 200 окупантів та 36 одиниць озброєння та військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби Східного угрупування військ ЗСУ Ілля Євлаш.

«Противник продовжує зосереджувати там свої наступальні сили, зокрема, за минулу добу відбулось 36 бойових зіткнень з противником на цьому напрямку, 15 атак ворога було відбито поблизу Куп’янська, ще 10 поблизу Надії Луганської та 5 - поблизу Макіївки, що на Лиманщині. Тобто загалом 30 разів противник намагався штурмувати наші положення. 708 разів обстріляв наші позиції з різних видів озброєння – це як артилерійські системи ствольні, так і реактивні системи, поряд з цим дуже широко традиційно застосовує міномети, танки, ББМ», - поінформував Євлаш.

За його словами, в ході бойових дій ліквідовано або важко поранено 197 окупантів та завдано ураження по 36 зразках озброєння та військової техніки, серед яких 5 танків Т-72, 11 ББМ та інша техніка. Крім того, у Лиманському та Бахмутському районах ліквідовано дві ворожі САУ «Піон».

Також Сили оборони знищили 7 БПЛА на Лиманському напрямку, 2 FPV дрони та 5 «Ланцетів», 6 автівок, 1 паливозаправник та 1 склад з боєприпасами ворога.

Читайте також: Росіяни кинули під Куп’янськ чергове поповнення із нещодавніх ув’язнених

Євлаш зазначив, що росіяни продовжують на Лимано-Куп’янському напрямку акцентувати свої наступальні зусилля, зокрема, поблизу Синьківки, Іванівки, Кислівки та Новоєгорівки і Макіївки.

Також ворог активно застосовує свої безпілотними. Зокрема, на Бахмутському напрямку Сили оборони останнім часом знищили 22 FPV дрони, що свідчить про високу інтенсивність їх застосування ворогом, додав він.

За словами речника, Луганщина залишається одним з пріоритетних напрямків для окупантів, вони не відмовилися від її повної окупації. Водночас застосування ATACMS змушує ворога відтягувати свої склади та аеродроми вглиб території, що ускладнить йому забезпечення окупаційної армії.

«В окупантів зараз додасться дуже багато клопоту на рівному місці, оскільки зараз це потребує пошуку нових місць розміщення, і, звичайно, це буде велике навантаження на їх логістичну систему. Чекаємо далі нової «бавовни»», - сказав Євлаш.

Читайте також: У Білому домі розповіли, які саме ракети ATACMS отримала Україна

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 19 жовтня 2023 року ліквідували близько 290 тисяч 680 російських агресорів, з них 630 - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-