У Держприкордонслужбі створили бойові групи «Мисливці за дронами»

У Держприкордонслужбі створили бойові групи «Мисливці за дронами»

Відео
Укрінформ
У Держприкордонслужбі створили спеціальні бойові групи для боротьби з російськими безпілотниками.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ.

Як зазначається, "мисливці за дронами" мають необхідне екіпірування та озброєння: кулемети, антидронові рушниці, тепловізори, прожектори, лазерні цілевказівники тощо. Ці вогневі групи можуть діяти як стаціонарно, так і полювати за безпілотниками противника на автомобілях з високою прохідністю.

Завдання цих бійців – захистити особовий склад чи важливі об’єкти, або зупинити дрон, який летить з контрольованої росіянами території вглиб України.

Читайте також: Кількість мобільних груп для боротьби з дронами буде збільшена максимально - Умєров

"Раніше в нічний час доби наведення та ураження безпілотних літальних апаратів здійснювалося за шумом двигуна, але наразі ми модернізували свої кулемети лазерними цілевказівниками, які спрощують наведення та ураження цих безпілотних літальних апаратів", – розповідає кулеметник Краматорського прикордонного загону на псевдо "Марк".

"Виявляти небезпечні повітряні цілі в нічному небі також значно допомагають потужні прожектори, якими нас забезпечили волонтери", – додає прикордонник з позивним "Доцент".

В умовах нинішньої війни вогневі групи, які протидіють ворожим дронам, мають роботу як поблизу лінії зіткнення, де агресор використовує всі типи БПЛА, так і на більш віддалених ділянках, куди можуть долітати "Ланцети" чи "Шахеди", повідомили в ДПСУ.

Читайте також: Сили ППО посилюють протидію російським безпілотникам різного типу – Ігнат

Як повідомлялося, уночі 17 жовтня противник застосував шість ударних БпЛА типу Shahed з району мису Чуада (Крим) та одну керовану авіаційну ракету Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору окупованої Херсонщини.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-