Сили ППО посилюють протидію російським безпілотникам різного типу – Ігнат

Сили ППО посилюють протидію російським безпілотникам різного типу – Ігнат

Укрінформ
Російські окупаційні війська все активніше застосовують безпілотники для ураження як цивільних, так і військових об’єктів, тому Україна посилює системи захисту проти різних видів БПЛА.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Нам головне зараз – всі Сили оборони, які працюють в єдиній системі ППО, максимально ефективно відпрацьовувати по цій загрозі. Ви бачите, що їх стає все більше, і посилення – це автоматичні гармати, які стріляють зенітними снарядами, які мають розривну дію, тобто багато вражаючих елементів, не дають шансів "Шахеду"», – зазначив Ігнат.

Читайте також: Як українська ППО вночі збивала «Шахеди» на півдні

Він наголосив, що зенітні гармати ефективно борються з безпілотниками, і таких систем досить багато в Сухопутних військах, які повинні захищати й військових від ударних безпілотників.

Ігнат поінформував, що зенітні гармати можуть встановлюватись як стаціонарно, так і на шасі. «Тому вже відповідно до району, до напрямку виконання завдань буде прийматись рішення, як її розміщувати. Взагалі такі платформи можна розміщувати безпосередньо близько на об’єктах критичної інфраструктури, щоб захистити об’єкт, коли певну частину безпілотників десь збила авіація, там збило ППО, а уже безпосередньо на об’єктах, як зброя останньої надії, що долетіло – добивають вже ті гармати», – пояснив Ігнат.

Читайте також: ППО знищила 28 із 33 «Шахедів», якими ворог цієї ночі атакував Україну

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня Ігнат заявив, що військові адміністрації на місцях повинні допомагати в посиленні мобільних вогневих груп, які вкрай важливі для знищення дронів Shahed. Це – спільне завдання для Сил оборони та місцевих влад.

Раніше видання The Washington Post оприлюднило докази укладеної угоди між Росією та Іраном, згідно з якою до літа 2025 року в РФ мають намір створити 6000 дронів для бомбардування українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-