У Литві відремонтують танки Leopard, пошкоджені в боях в Україні

У Литві відремонтують танки Leopard, пошкоджені в боях в Україні

Укрінформ
Литовська армія спільно з оборонною промисловістю Німеччини відремонтує в Литві танки «Леопард», привезені з бойових дій в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Литовської армії.

«Виконання таких реальних завдань дозволяє нам тренувати, підтримувати боєготовність особового складу, забезпечувати перевірку логістичних ланцюжків і постійну підтримку України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Данія і Чехія передадуть Україні броньовану техніку та стрілецьку зброю

Зазначається, що Литва вже організувала ремонт і повернення в Україну самохідних гаубиць PzH2000, які були передані Україні та брали участь у бойових діях.

Також перша група з 18 механіків української армії, пройшла підготовку з ремонту гаубиць, які через інтенсивну експлуатацію втрачають свої технічні характеристики, у фахівців литовської армії.

Читайте також: Журналісти знайшли та сфотографували «Леопарди», передачу яких заблокував швейцарський уряд

Загалом Литва формує пакети підтримки для України з урахуванням найбільших потреб і пріоритетів України.

Як повідомлялося, Литва здійснює всебічну військову України. Протягом 2023 року країна передала Україні вертольоти, зенітні установки, бронетранспортери, мільйони патронів, боєприпаси до гранатометів. Литва також виділяє кошти в міжнародні фонди підтримки України, готує експертні консультації, сприяє підготовці українських військових, проводить для них курси. Інструктори литовської армії беруть участь в операції Interflex, під час якої проводить навчання українських воїнів разом з іншими союзниками по НАТО. У Литві також відновлюються поранені в боях українські військові.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-