Данія і Чехія передадуть Україні броньовану техніку та стрілецьку зброю

Данія і Чехія передадуть Україні броньовану техніку та стрілецьку зброю

Укрінформ
Данія і Чехія у найближчі місяці передадуть Збройним силам України бойові машини піхоти, танки та інше озброєння. Воно перебуває на складах приватних чеських компаній, які працюють у сфері ВПК, і закуповуватиметься коштом данського уряду.

Про це повідомляє Міноборони Чехії, передає Укрінформ.

«Данія та Чехія об’єднали зусилля в проєкті, метою якого є підтримати українців сучасною зброєю у боротьбі за свободу, демократію та право на самовизначення проти російської агресії», - зазначається у дописі.

У межах першої частини проєкту плануються поставки майже 50 БМП і танків, 2500 пістолетів, 7000 гвинтівок, 500 ручних кулеметів та 500 снайперських гвинтівок, засобів радіоелектронної боротьби та ISR (розвідки, спостереження та розвідувальна техніка), в тому числі значну кількість великокаліберних боєприпасів чеського виробництва.

Читайте також: У Міноборони повідомили про нові пакети допомоги від країн-учасниць «Рамштайну»

Поставка включає як сучасне чеське озброєння, так і відремонтовану техніку, яку вже використовують ЗСУ. Перелік сформовано з урахуванням вимог та потреб ЗСУ.

Зазначається, що Чехія виступає передусім як посередник у цьому проєкті.

«На нашій території є низка підприємств оборонної промисловості, з якими ми як Міністерство оборони маємо давні відносини, і тому можемо пов’язати їх із тими, хто, як і ми, хоче допомогти українцям. У цьому випадку це уряд Данії», – зауважив заступник міністра оборони ЧР Даніель Блажковец.

За його словами, завдяки такій формі співпраці можна буде продовжити військову допомогу Україні не лише в найближчі місяці, а й у 2024 році та за потреби у довгостроковій перспективі.

Читайте також: У Пентагоні розкрили вміст нового пакету військової допомоги для України

Країни також планують надалі передати Україні 500 великокаліберних кулеметів, 280 самозарядних гармат, 7000 одиниць протитанкової зброї, 10 000 ручних гранат і 60 мінометних систем. У поставку також увійде значна кількість систем боротьби з дронами.

Як повідомлялося, 11 жовтня у Брюсселі відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України.

Фото з сайту fondik.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-