До Альянсу оборонних індустрій долучилися 59 компаній із 23 країн - Кулеба

До Альянсу оборонних індустрій долучилися 59 компаній із 23 країн - Кулеба

Укрінформ
Учасниками Альянсу, створеного на першому Форумі оборонних індустрій, які будуть спільно з Україною виробляти зброю, вже є 59 компаній з 23 країн світу.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"На початку року ми ініціювали форум оборонних індустрій, ретельно до нього готувалися, 29 вересня провели його спільно з Міністерством оборони і Міністерством галузей стратегічної промисловості. Там був започаткований Альянс оборонних компаній, які будуть спільно з Україною виробляти зброю. Наразі вже 59 компаній з 23 країн світу є учасниками цього Альянсу. Це конкретні зобовʼязання разом створювати необхідну зброю", – сказав Кулеба.

Він підкреслив, що держава передбачала ризик досягнення "дна" складів у партнерів, тому ще рік тому почала з ними працювати. За словами глави МЗС, зараз цей ризик вичерпання озброєння мінімізований.

Читайте також: Щомісяця у найближчі пів року виробництво ВПК зростатиме - Камишін

Як повідомлялося, 29 вересня в Києві відбувся Перший міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1), що обʼєднав 252 компанії з понад 30 країн, які виробляють повний спектр озброєння, військової техніки та оборонних систем. Захід спільно організували Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерство оборони та МЗС.

Тоді до Альянсу оборонних індустрій долучилися 38 компаній із 19 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-