До Альянсу оборонних індустрій уже долучилося 38 компаній - МЗС

До Альянсу оборонних індустрій уже долучилося 38 компаній - МЗС

Укрінформ
Під час Першого міжнародного форуму оборонних індустрій (DFNC1) до Альянсу оборонних індустрій долучилося 38 компаній із 19 країн.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України, передає Укрінформ.

"Важливою подією форуму стало створення Альянсу оборонних індустрій, долучитися до якого може кожен виробник озброєння та військової техніки з різних країн світу. На момент закриття форуму до Альянсу оборонних індустрій долучилося 38 компаній з 19 країн", - зазначається у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що участь у форумі взяли виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів. Долучилися й українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу – як розгалужені групи компаній, так і defence-tech стартапи. В Україні подія такого масштабу відбулася вперше. 

"Ключове гасло DFNC1 – будуємо арсенал вільного світу разом, адже свобода потребує сили, щоб захиститися від тиранії", - зауважили в МЗС.

Читайте також: Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

Форум відкрив Президент Володимир Зеленський, який відзначив, що саме зараз в Україні визначається на десятиліття вперед, якими будуть найпотужніші оборонно-промислові комплекси, їхні пріоритети та стандарти оборони у світі.

Перед учасниками виступили Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр оборони Рустем Умєров, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Українські посадовці висловили вдячність партнерам за підтримку нашої держави та переконання у великих нових можливостях, які відкриває форум, зокрема – у виробництві такої кількості зброї, яка дозволить задовольнити всі безпекові потреби країни та її партнерів. 

Як наголошується, Україна має необхідну базу, щоб побудувати потужний оборонно-промисловий комплекс. На вітчизняних підприємствах уже виробляються артилерійські боєприпаси та набої, артилерійські системи натовського калібру 155 мм, а також унікальні автоматизовані системи: морські дрони, БпЛА великої дальності, ракети, протитанкові комплекси, які ефективно використовуються на фронті. Темпи розвитку українського виробництва та українських технологій постійно зростають.

Читайте також: Укроборонпром співпрацює з партнерами задля модернізації виробництва зброї

За інформацією МЗС, під час форуму українські компанії підписали 20 документів з іноземними партнерами. Йдеться про угоди та меморандуми про виготовлення дронів, ремонт та виробництво бронетехніки та боєприпасів. Серед форматів співпраці – спільне виробництво, обмін технологіями, постачання комплектуючих. 

"Оборонна співпраця з Україною – це рівноцінне партнерство, яке посилює всі сторони. Локалізація виробництва в Україні дозволить залучати широке коло технологій, ідей, рішень та отримувати озброєння, випробуване у реальних бойових умовах", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Зі спеціальними відеозверненнями на форумі виступили високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та представники країн-партнерів, промову виголосив засновник Schmidt Futures Ерік Шмідт. Почесними спікерами стали міністр оборони Словаччини Мартін Скленар та заступниця генерального секретаря НАТО Венді Гілмор.

Читайте також: Зеленський - іноземним компаніям: Нині слушний час для створення в Україні військового хабу

Як повідомлялося, у Києві відбувся Перший міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1), що обʼєднав 252 компанії з понад 30 країн, які виробляють повний спектр озброєння, військової техніки та оборонних систем. Захід спільно організували Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерство оборони та МЗС.

Фото: Міністкрство закордонних справ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-