У Пентагоні розкрили вміст нового пакету військової допомоги для України

У Пентагоні розкрили вміст нового пакету військової допомоги для України

Укрінформ
Міністерство оборони США розкрило вміст нового пакету військової допомоги для України на суму $200 млн.

Про це йдеться в пресрелізі на сайті Пентагону, передає Укрінформ.

«Сьогодні Міністерство оборони оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України в сфері безпеки та оборони. Це вже 48-ме надання озброєнь зі складів міністерства оборони для України від серпня 2021 року. Цей пакет включає додаткові засоби протиповітряної оборони, протитанкову зброю та інше обладнання, щоб допомогти Україні протистояти триваючій агресивній війні Росії», - йдеться у заяві.

Наголошується, що цей пакет допомоги у сфері безпеки є важливим сигналом незмінної відданості Сполучених Штатів підтримці українського народу перед обличчям російської агресії.

Читайте також: Не лише Leopard та F-16: Остін заявив, що «Коаліції можливостей» для України мають розширитися

До нового пакету військової допомоги США увійшли: ракети для ППО АІМ-9М; обладнання протидії дронам (c-UAS); боєприпаси для HIMARS; артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм; високоточні авіаційні боєприпаси; засоби радіоелектронної боротьби; протитанкові керовані ракети TOW; протитанкові ракетні комплекси АТ-4; стрілецька зброя та понад 16 мільйонів патронів до неї; підривні боєприпаси для подолання перешкод; запасні частини, навчальна амуніція, технічне та інше польове обладнання.

Читайте також: США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $200 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, глава Пентагону Ллойд Остін на початку 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») у Брюсселі в середу оголосив, що США виділяють новий пакет військової допомоги для України на суму $200 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-