Зеленський взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав ЄС у Києві

Зеленський взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав ЄС у Києві

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає засідання міністрів закордонних справ держав – членів Європейського Союзу в Києві вагомим проявом солідарності з Україною та новим кроком на посилення Європи, що додає їй лідерства та ініціативи.

Про це він сказав під час виступу на засіданні, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

«Дуже важливо, щоб ми всі зараз могли робити в кожній сфері кроки вперед, ні в чому не зупиняючись, додаючи Європі активності, додаючи Європі лідерства. Потрібні постійно нові оборонні та дипломатичні, політичні та інтеграційні, економічні та санкційні кроки, які робитимуть сильнішими наші спільні позиції. Що більше буде нашої активності, нашого лідерства, наших ініціатив, то менше буде шансів у Росії на адаптацію до нашого спільного тиску», – зазначив Зеленський.

Серед таких важливих кроків, які мають бути зроблені, Президент назвав, активність в оборонній підтримці України та захисті життя, зокрема, постачання зброї, снарядів, розширення спектра підготовки українських воїнів і збільшення спільних виробничих потужностей ОПК.

Крім того, за його словами, серед цих кроків має бути залучення якнайбільше світових лідерів і держав до реалізації Формули миру; приєднання ще семи держав європейської спільноти до безпекових гарантій для України на шляху до НАТО; активізація роботи щодо нового санкційного пакету Євросоюзу проти Росії та розширення санкцій проти Ірану; початок уже цього року переговорів щодо членства України в ЄС, затвердження інституціями Євросоюзу фінансового інструменту для України – Ukraine Facility, а також прискорення роботи в ЄС щодо спрямування заморожених російських активів на фінансування відновлення в Україні завданих війною руйнувань.

Участь Президента у засіданні міністрів закордонних справ держав ЄС у Києві / Фото: ОПУ

«Я впевнений, що Україна та весь вільний світ здатні перемогти в цьому протистоянні. Але наша з вами перемога прямо залежить від нашої з вами співпраці: що більше буде наших із вами сильних та принципових кроків, то швидше закінчиться ця війна. Справедливо закінчиться. Відновленням нашої територіальної цілісності та надійним гарантуванням миру для всієї Європи», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зустріч міністрів ЄС у Києві пришвидшує євроінтеграцію України - МЗС

Як повідомлялося, сьогодні у Києві відбувається виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-