Зеленський - іноземним компаніям: Нині слушний час для створення в Україні військового хабу

Зеленський - іноземним компаніям: Нині слушний час для створення в Україні військового хабу

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із представниками оборонних компаній, які прибули до Києва для участі в першому Міжнародному форумі оборонних індустрій, перспективи спільного виробництва озброєнь, зокрема з урахуванням воєнного досвіду України.

Про це повідомляєпресслужба глави держави, передає Укрінформ.

«Повітряний щит і розмінування – це на сьогодні два найбільші пріоритети для нас», – сказав глава держави.

За словами Президента, йдеться як про засоби протиповітряної оборони, так і про виробництво систем попередження, розвідки тощо.

«Ми маємо це зробити. Це буде корисно не лише для України, а й для Європи, для наших сусідів», – переконаний Зеленський.

За його словами, Україна також зацікавлена у виробництві далекобійних ракет та артилерії з новими можливостями.

На переконання Президента, саме комбінація новітніх технологій і військової тактики допоможе Україні перемогти у війні.

«Саме тому ми ставимо пріоритетом розвиток оборонного виробництва з використанням сучасних технологій, виробництва снарядів, ракет, дронів в Україні у співпраці зі світовими лідерами сфери та з використанням нашого досвіду їх експлуатації. Україна показала всьому світу, що насправді працює, і я думаю, що ми можемо ділитися цим досвідом», – зазначив він.

Він наголосив, що компаніям, які виявлять готовність спільно розвивати оборонне виробництво, Україна готова запропонувати спеціальні умови.

«Це буде взаємовигідне партнерство. Думаю, що це добрий час і місце, щоб створити великий військовий хаб», – резюмував Президент.

Читайте також: Зеленський анонсував спецрежим для ОПК та створення оборонного фонду

У зустрічі взяли участь представники оборонних компаній США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Туреччини, Швеції та Чехії, від української сторони - міністр оборони Рустем Умєров, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, заступники керівника Офісу Президента Роман Машовець та Андрій Сибіга.

Як повідомляв Укрінформ, 252 оборонні компанії із понад 30 країн долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-