Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій.

Декларація є відкритою для приєднання, її уже підписали 13 компаній, заявив глава держави на першому міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На цьому форумі ми оголошуємо про створення Альянсу оборонних індустрій. Альянс, який цінує міжнародне право та вміє працювати для реального захисту міжнародного права, захисту безпеки - і я говорю не тільки про Україну, а безпеку будь-якої нації у світі від будь-якої агресії", - сказав Зеленський.

Відео: ОПУ

Він поінформував, що було розроблено базову декларацію як основу альянсу, до якої можуть приєднатися виробники військової техніки та зброї з усього світу, "які поділяють наш намір дати реальний захист від агресії".

Президент розповів, що цю декларацію підписали вже 13 "визначних" компаній, які готові разом з Україною будувати "новий арсенал вільного світу".

Глава держави підкреслив, що своєю злочинною та неспровокованою агресією проти України Росія показала кожній нації, що може загрожувати суверенітету та нормальному життю будь-якого народу на планеті. А по нашому захисту у цій війні, на його думку, по нашому руху зі звільнення території, кожна держава розуміє, чого потребує до своєї власної оборони - якої зброї, яких виробництв, яких сучасних технологій, яких альянсів.

"Тим, як ми вистояли у війні, тим, як Україна переможе, ми даємо усім іншим у світі, хто цінує мир, успішну стратегію національної та колективної оборони, довготривалу стратегію. І зараз на десятиліття вперед визначаються, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси, якими будуть їхні пріоритети та що буде стандартом оборони у світі. Саме в Україні це визначається", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Ми побудуємо всі необхідні виробництва для ППО та передової зброї - Президент

Як повідомляв Укрінформ, 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-